Сърбинът Джордже Мичич е последното попълнение на Левски

Сърбинът Джордже Мичич е последното попълнение на Левски преди началото на шампионата за сезон 2013/14. Той е със сериозна кариера в добри баскетболни тимове в Европа – Керавнос, Игокеа, Олимпия Любляна, ФМП Железник, Олденбург и за последно се е подвизавал в полския Туров Згоржелец. С този отбор той печели редовния сезон в Полша за миналия сезон и играе финал в плейофите.

Мичич, който навърши скоро 30 години е висок 196 см и е роден в сръбския град Чачак. През миналата година играе 17 мача в много силната VTB лига и в тях прави средно по 10.7 точки, 1.9 борби и 2.6 асистенции средно на среща. В полското първенство се представя на ниво в 42 срещи със средни показатели от 7.4 точки и 2.7 асистенции.

През 2007 година Мичич печели титлата на университетските игри в Бангок с отбора на Сърбия. Същата година отборът му тогава ФМП Железник играе финал в Адриатическата лига.

Мичич вече е в София и проведе тренировки с тима на Левски. Той ще бъде на разположение на треньорския щаб още за първите срещи на отбора тази седмица – в четвъртък с Университатя в Крайова (Балканска лига) и в събота с Берое в София (НБЛ).