Борислава Ганева говори за себе си пред “Стандарт”

23-годишната Борислава Ганева е една от най-обещаващите млади таланти в българското карате. Плевенчанката спечели златен медал на 21-вото световно първенство по шотокан в категория “Оупън”, което се проведе преди седмица в сръбския град Нови Сад. Хубавицата е скромно момиче, учи право, а на тепиха не оставя шансове на съперничките си. Интересен факт бе, че Борислава трябваше да победи сестра си Адриана на полуфиналите по пътя към титлата в Сърбия. След световното Борислава отново залегна над книгите и лекциите, но все пак намери време да отговори на неделните въпроси на “Стандарт”.

Борислава (вляво) и сестра й Адриана позират с част от спечелените купи

1. За какво харчите най-много?
– За консумативи. Със сестра ми сме на квартира в София, защото сме студентки. Аз уча право и завърших социология, а сестра ми учи освен право и политически науки с френски език.

2. Най-вредният ви навик?
– Обичам сладко. Любимото ми нещо е след ядене да хапна шоколад, а това е проблем, когато пазиш категория или поддържаш форма. Но с много тренировки проблемът се решава.

3. Книга или филм?
– И двете. Много обичам да гледам вечер филм преди лягане – някой интересен и разпускащ. Когато ми остане време за книга, извън цялата задължителна литература при подготовката за многото изпити, с удоволствие чета. Особено когато съм някъде на почивка или най-вече през лятото, чета книга по цял ден. Любимата ми книга от дете и до ден днешен е “Братята с лъвски сърца”.

4. За и против задължителната военна служба?
– Твърдо за. Ако не е военната служба, тогава задължително трябва да се спортува нещо, независимо дали е карате или друг вид спорт. Спортът възпитава, колкото и банално да звучи.

5. Трябва ли да се върнат ученическите бригади и военното обучение?
– Ами, не съм виждала какво точно представляват, но от разказите на роднини бих казала, че съм за тяхното връщане.

6. Нещото, което може да ви извади извън кожата?
– Липсата на отговорност у хората, когато не са организирани и само се оплакват от всичко и всички. Мразя типичната българска черта, че всичко е зле, че няма работа и т.н., а всъщност никой от тези хора не прави необходимото, за да стане по-добре. Прекалено черногледи сме, а напротив – трябва да мислим положително. Мисля, че човек трябва да си поставя цели и да прави всичко по силите си, за да ги постига.

7. За или против секса за една вечер?
– Против.

8. Море или планина?
– И двете. Обожавам ги. През лятото ходя на море, а при всеки удобен момент обичам да ходя в планината. Още повече, че преди със сестра ми се включвахме в Национален поход “По стъпките на Васил Левски”.

9. Блондинки или брюнетки?
– Аз съм брюнетка, значи брюнетки. Всъщност не знам какво значение има косата, просто зависи на кой човек какво му отива. Това не е определящо за интелекта на човек, независимо колко вицове има за блондинки.

10. За или против силиконовите гърди и присаждането на коса?
– Против. Не бих пробвала нито едно от двете. Не мога да разбера защо толкова момичета си мислят, че стават по-хубави, когато си сложат силикон или изкуствени коси. Според мен така губят индивидуалността си.

11. Колко време можете без телефона?
– Много време, особено когато почивам някъде, изобщо не го взимам.

12. По колко часа на ден стоите в интернет?
– Много, почти постоянно съм пред компютъра, когато съм вкъщи. Все пак светът се глобализира. Информацията е най-важният ресурс, така че гледам постоянно да съм информирана. Най-лесният начин е интернет.

13. “Енгри бърдс” или “Фармвил”?
– Нито едно от двете.

14. Флиртувате ли в мрежата, имали ли сте истински успехи там?
– Не флиртувам.

15. Кой е най-гадният номер, който са ви свивали?
– Не мога да си спомня, всичко е било шега и не е било гадно.

16. Какво е “Гангам стайл” – забавление или невероятна глупост?
– Забавна глупост.

17. Нощен клуб или тих ресторант?
– Тих ресторант. Предполагам, че сестра ми би дала друг отговор.

18. Бира или вино?
– Вино.

19. Последният концерт, на който сте били?
– “Бон Джоуви”.

20. Колко лева имате в момента в джоба си?
– Нямам джоб. В портмонето имам 130 лв. и 340 сръбски динари, които ми останаха от състезанието, което е около 3-4 евро, ако не се лъжа.
Димитър Пенев