Борислава Дамянова отново е европейска шампионка!

Борислава Дамянова /Левски? спечели преди минути европейската титла в категория до 44 кг от шампионата по джудо за младежи и девойки до 21 г. в Сараево.
На финала в своята теглова група състезателката на Левски надви най-голямата си конкурентка в последно време Юлиана Савич от Сърбия, която бе сочена като основен фаворит за титлата дори от сайта на европейската федерация.
Това е втора евротитла за Дамянова, която преди 2 години стана първа на континента и при кадетките от първенството в Малта. През 2012-та Борислава спечели бронз от Пореч също при 20-годишните.
Както пише и сайтът на европейското джудо, във финала се срещнаха двете най-силни джудистки в тази категория. Поставената като номер 1 Юлияна Савич трябваше да се бори срещу еврошампионката за кадетки от 2011 Борислава Дамянова.
Савич вече бе европейска шампионка за девойки през 2010 г. при това в Самоков и спечели два турнира за Европейската купа през тази година.
Така Борислава Дамянова стана едва третият български джудист, спечелил европейската титла в тази възраст след Атанас Вълчев през 1981 г. и Тереза Джурова през 2010 г.